2009. július 16., csütörtök

Árpád-pajzsot ad Morvainak Szörényi; "emlékeztető" szerepet vár a Jobbiktól


Morvai Krisztina a 2006-os októberi rendőri brutalitás kivizsgálásában elvitathatatlan érdemeket szerzett, tevékenységével szembesítette az országot azzal, hogy mit tett a hatalom, ezért lett érdemes az Árpád-pajzsra – jelentette ki Szörényi Levente a Heti Válasznak adott interjújában.

A dal- és zeneszerző cáfolta, hogy a jogásznő jobbikos tevékenysége miatt kapta volna az egyébként a Szörényi nevével fémjelzett Holdvilágárok Alapítvány elismerését. Hozzátette: "nem bánja", hogy Morvai Krisztina bekerült az Európai Parlamentbe. Ma ha valakit megpofoznak azért, mert cigány, rögtön sikoltoznak New Yorkban, ha viszont a hatalom magyarokat veret széjjel, egyetlen szó sem hangzik el - jelentette ki Szörényi.
Nem megoldás, ha egyesek népi együttesekre jellemző öltözetben masíroznak. Nem kétséges az sem, hogy a balhé a bolsevik utódpárt érdeke. Ha a következő kormány képes úgy működni, hogy az emberek látják, nincs szükség masírozó néptánccsoportokra, örülni fogok – mondta Szörényi, aki ugyanakkor leszögezte: tart az SZDSZ-től, a bosszúálló emberek gyülekezetétől, akik cserbenhagyták a hozzá hasonlóakat. Úgy gondolta,, az SZDSZ-szel véghez lehet vinni a rendszerváltást, aztán szerinte kiderült, hogy a liberálisok egy dolgot tudnak nagyon, azt, hogy a kávé nem a cukortól édes, hanem a kavarástól. Ezért "az sem katasztrófa", ha a Jobbik ott lesz az Országgyűlésben jövőre. Legalább lesznek, akik emlékeztetik Orbán Viktort, nem lehet megúszni az elszámoltatást.
Szörényi beszélt arról is, mit ért idegenszívűn. Mint mondta, áthallás csak azok számára van, akik azt akarják belehallani, hogy az idegenszívű azt jelenti: zsidó. Pedig, mint mondta, az ősmagyar is lehet idegenszívű, ha a közössége, hazája semmit nem jelent neki. Az a dúsgazdag, aki Ciprusra menekíti a pénzét, pedig ha itthon adózna, akkor sem kopna fel az álla – na az ilyen a tipikus idegenszívű – magyarázta a zenész. 

(Híradó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.